VEILIGHEID

Veilig vuurwerk kopen? Wees welkom bij De Vuurwerkbaron!

Veilig vuurwerk wordt met zorg samengesteld. Daarom is een groot aantal eisen samengesteld en vinden er stapsgewijs controles plaats, waardoor kwaliteit en veiligheid wordt vanaf de productie totdat het in de winkel ligt gewaarborgd.

Al met al wordt dit vuurwerk verkocht door winkeliers die aan de nodige veiligheidseisen en vakkennis moeten voldoen. De Vuurwerkbaron heeft deze kennis en knowhow in huis. Wij leveren enkel bekende merknamen waarvan de importeurs zijn aangesloten bij de BPN (Belangenvereniging Pyrotechniek Nederland).

Dit geeft je de zekerheid dat het vuurwerk volgens de toegestane regels is geproduceerd en verpakt, waardoor de veiligheid wordt gewaarborgd.

Veiligheid staat voorop!

Het vuurwerk dat De Vuurwerkbaron inkoopt komen af van importeurs die is aangesloten bij de BPN. De hierbij aangesloten importeurs garanderen een uitstekende kwaliteit en veiligheid. Op legaal vuurwerk moet een Nederlandse gebruiksaanwijzing staan. Daar moet in staan hoe je het moet gebruiken zodat er geen ongelukken mee gebeuren.

Consumentenvuurwerk moet voorzien zijn van:

  • de aanduiding: ‘geschikt voor particulier gebruik’.
  • een vermelding of afbeelding waaruit duidelijk wordt wat de te verwachten effecten zijn van het soort vuurwerk.
  • de naam, de handelsnaam (of handelsmerk) en de naam en plaats van de vestiging van de fabrikant en de importeur (of handelaar).
  • het artikelnummer.
  • een gebruiksaanwijzing.
  • het nieuwste vuurwerk heeft een CE-keurmerk. Vuurwerk met een CE-keurmerk kan wel illegaal zijn (het kan wel aan de Europese veiligheidseisen voldoen, maar bijvoorbeeld niet aan de Nederlandse).

Onder illegaal vuurwerk valt vuurwerk als strijkers, lawinepijlen, mortierbommen, grote flowerbeds en Chinese rollen. Al dit vuurwerk is verboden, omdat het levensgevaarlijk is. Als je dit vuurwerk in bezit hebt of afsteekt, kun je een flinke boete of taakstraf krijgen.

webshop